4/30/2009

梵蔵 - Bonzo

鎌倉の九品寺近くに小さなそば屋があると聞いて行ってみた。シンプルに統一されたインテリアは「侘び」に通じる和空間で、什器も滋賀の製作者から取り寄せているそうだ。テーブルは6人掛け1卓、4人掛け2卓、さらに座敷も含めすべて無垢板を使っている。僕はこの店は「ぼんくら」と読むものと思ってほくそ笑んでいたのだが、実は「ぼんぞう」だと品書きの黒板を見て知る。葉山から鎌倉にかけていくつかのそば屋を試してきたが、ようやく合格点の店が意外に近くにあった。


I dropped in a small buckwheat noodle restaurant near Kuhonji Temple in Kamakura. Utterly plain interior forms a typical Japanese space that leads to the sense of “wabi” profundity. Cups and bowls are made by a craftsman in Shiga prefecture, and all the tables use pure, thick lumber wood. I have tried several Soba places from Hayama through Kamakura, and now found a recommendable one in my neighborhood.

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